Belgická polícia rozbila drogový gang z Bruselu, zadržala 19 ľudí

27.06.2024 Celý región

Brusel 27. júna (TASR) - Belgická polícia v stredu informovala o rozbití medzinárodnej zločineckej organizácie, ktorá obchodovala s kokaínom a marihuanou. Niekoľkomesačné vyšetrovanie ju prepojilo aj s niekoľkými pokusmi o vraždu, streľbami a únosmi v Bruseli. TASR o tom informuje podľa správy agentúry DPA.

Drogový gang pôsobil v bytoch na sídlisku Peterbos v bruselskej obci Anderlecht. "Z tohto strategického miesta mohli plánovať a koordinovať svoje nezákonné aktivity v celom Bruseli a mimo neho," uviedla belgická prokuratúra s tým, že cieľom organizácie bolo ovládnuť trh s nelegálnymi drogami v hlavnom meste Belgicka aj s použitím nezákonných metód.

Skupina sa podľa nej dobre etablovala v belgickom meste Antverpy a siahala až po Marseille na juhu Francúzska. Údajne stojí aj za útokmi, ktoré sa odohrali v belgickej metropole v tomto roku.

V utorok bolo vykonaných celkovo 25 domových prehliadok. Úrady zadržali 19 podozrivých - 17 osôb v Belgicku a dve vo Francúzsku. Pri prehliadkach zhabali zbrane, hotovosť, autá aj drogy.

Voči štyrom podozrivým podľa DPA vzniesli viacero obvinení vrátane obvinenia z členstva v zločineckej organizácii, z pokusu o vraždu či prania špinavých peňazí. Vyšetrovanie však naďalej prebieha.
 

Vyberte región

mark